Entrevista a Núria Egea de Imaginarte

Entrevista realitzada a Núria Egea de taller Imaginarte, nou associat del carrer Corró. Un taller on podràs apendre a dibuixar i pintar amb grans professionals

Quant portes dibuixant? Que t’aporta el dibuix? Des de molt petita no parava de dibuixar amb qualsevol cosa, un simple pal en la sorra em permetia crear històries amb personatges inventats. Dibuixava en el marge de la llibreta d’anotacions, en un tovalló prenent el te… Sempre he estat una nena molt imaginativa que somiava amb colors i pinzells. Després la vida ha fet que la meva formació acadèmica,professional i personal, gira sempre al voltant del dibuix i la pintura. Amb Imaginartehe pogut conjugar les meves dues passions; l’ensenyament i l’art. M’aporta benestar, tranquil·litat, satisfacció, la possibilitat de créixer personal i professionalment, poder veure el món amb altres ulls. En definitiva, felicitat.

Quins beneficis aporten el dibuix i la pintura als nens i als adults? Els beneficis del dibuix i la pintura per als nens i adults són nombrosos i alguns
fins i tot coincideixen;
– És fonamental en el desenvolupament psicosocial i emocional, ja que li permet expressar
els seus sentiments i emocions.
– Estimula els sentits
– Desenvolupa la psicomotricitat fina i la coordinació visomotriz.
– Millora l’atenció, observació i concentració
– Entrena per a l’escriptura
– Potencia la creativitat i imaginació
– Facilita l’autoconeixement
– Fomenta la confiança en un mateix i augmenta l’autoestima
– Aprenen jugant
– Es diverteixen
En el cas dels adults, les classes de dibuix i pintura a Imaginar-te, els serviran para;
Desconnectar del treball i de les càrregues familiars
– Elevar l’autoestima
– Afavorir les relacions interpersonals
– Són un antídot per a la depressió i la solitud
– I per a la formació contínua, mai es deixa d’aprendre.

Com són les classes de dibuix i pintura a Imaginarte? Les classes de dibuix i pintura a Imaginarte es divideixen en dos grans grups; d’una banda, els nens de 2 a 12 anys. I per una altra, els joves i adults.

Per a cada grup desenvolupem una metodologia adaptada al seu nivell i necessitats. Però tots tenen en comú, el nostre desig que el procés d’ensenyament sigui agradable, còmode i proper. Acompanyem als alumnes en el seu procés amb exercicis teòrics-pràctics. Que assentaran les bases per avançar amb treballs més elaborats.

Quines tècniques s’empren a les classes? Les tècniques a Imaginarte són:
1) Tècniques pròpies del dibuix; al llapis, carbonet, retoladors, ceres, llapis de color, ceres, cretes, sanguines, llapis aquarel·les …
2) Tècniques de pintura: tinta xinesa, pastís, aquarel·la, acrílic i oli. Amb pintura de tela,
de seda…
3) Tècniques mixtes; sorres, collage, decopage…
4) Escultura amb paper i argila.
5) Gravat i estampació.

Creus que el dibuix i la pintura potencien la creativitat de la persona? L’art potencia la creativitat, la imaginació, l’observació i aprenentatge de la realitat en els alumnes.

Que dificultats trobes en l’aprenentatge tant en dibuix com en pintura? Com qualsevol aprenentatge requereix: temps, esforç i motivació. I un espai adequat com Imaginarte. Un taller acollidor, familiar i amb totes les comoditats per aprendre.
Un espai estimulant, rico en materials i propostes artístiques.

Com és el teu pintor favorit? Per què? Costa triar un pintor, perquè tots t’aporten alguna cosa, cadascun, dins del seu corrent artístic, t’ofereix diferents formes de veure, entendre i gaudir de l’art.

Però si que tinc especial predilecció pels pintors impressionistes francesos, com Renoir, i sobretot, profunda admiració per pintors com Santiago Rusiñol, Joaquim Mir i Joaquín
Sorolla.

Com és la teva tècnica favorita? Per què? La meva tècnica preferida és l’oli. Els avantatges de l’oli són; el seu color excel·lent, el seu control d’espessor i persistència en el temps.

Per últim, en què t’inspires per crear aquests aparadors tan xulos? M’inspiro en els treballs dels alumnes, en altres ocasions, el mateix material del taller em fer pensar a crear nous aparadors. I en unes altres, doncs en les festivitats de cada estació de l’any: tardor, Halloween, Nadal, la primavera, estiu, etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *