Mireia Bataller de l’Escola Bressol El Petit Príncep

Trenta-vuitena entrevista de la campanya “La gent de Dalt“, aquesta vegada entrevistem a la Mireia Bataller de l’Escola Bressol El Petit Príncep & La Cabana.

Creia que a Granollers feia falta una “alternativa pedagògica” i amb 26 anys va muntar el negoci, amb molta il·lusió per obrir i treballar en una escola bressol basada en pedagogies que havia conegut a altres ciutats o països.

És una persona molt inquieta, íntegre, apassionada de la seva feina, alegre, sociable, a qui li encanten els reptes.

Coneix-la una mica més amb aquesta entrevista.

mireia bataller petit princep

 

Com et descriuries? 

 Sóc una persona molt inquieta, íntegre, apassionada de la meva feina, alegre, sociable, a qui li encanten els reptes. 

 

En quin moment de la teva vida vas decidir obrir un negoci propi? 

Tenia 26 anys i molta il·lusió per obrir i treballar en una Bressol basada en pedagogies com WaldorfReggio Emilia, Emmi Pikler, Maria Montessorique havia conegut a altres ciutats o països però que trobava molt a faltar a Granollers. 

 

Tornaries a prendre la mateixa decisió? 

Oi tant, ha estat una decisió molt encertada, durant aquests anys he tingut l’oportunitat de conèixer famílies, infants i companyes de les quals he après moltes coses i que m’han demostrat molta estima. 

Perquè Granollers? 

Per què les Escoles Bressol que hi havia eren més conservadores/tradicionals, crec que feia falta una “alternativa pedagògica”.  

A més, Granollers és la meva ciutat!!! 

 

Perquè a la zona de Comerç de Dalt? 

Per què és on vaig trobar un local que reunia els requisits que m’havia marcat: no està al centre i, per tant, hi ha més tranquil·litat però tampoc està molt lluny del centre  que és on viuen més famílies i poden venir a peu a la bressol. 

 

Com valores el vincle amb el client? 

En el nostre cas és imprescindible, som una “petita-gran família” i formem part de la vida de les famílies en una etapa molt important. 

 

 

Quina reacció et satisfà més dels teus clients? 

 La seva admiració per la nostra feina, les mostres d’agraïment són un estímul constant que tenim la sort de gaudir.  

 

Com ha canviat el teu entorn de quan vas obrir el teu negoci a ara? 

Ara hi ha més habitatges nous i tenim més famílies del barri. Això ens agrada molt perquè pels infants formem part del seu entorn més proper i anem tot passejant a comprar a botigues que ja ens coneixen, ens trobem familiars pel carrer… 

Quan penses en com et vols mostrar al públic, que t’agradaria que et veiessin de tu? 

 La meva passió per l’etapa 0/3 anys, la meva professionalitat i respecte cap a la infància. 

 

 

Quins han estat els majors obstacles que has tingut de superar per arribar a consolidar el teu negoci? 

 Les crisis econòmiques que sovint han representat una baixa natalitat. 

 

Què creus que la gent no sap dels comerciants? 

 No em considero “comerciant”, però intentant respondre a la teva pregunta, crec que, de vegades, la gent no és conscient de l’esforç econòmic que fem, hi ha ocasions en què un projecte no només no t’ha suposat un guany sinó que t’ha costat diners, però la imatge és totalment diferent. 

      Una altra cosa que potser no sap la gent és a part de les hores d’atenció als infants i a les famílies moltes vegades destinem temps  propi a temes més de feina; de fet, es fa difícil “desconnectar” quan tens un vincle tan estret amb els infants i les seves famílies. Al final les seves alegries i els seus problemes acaben sent una mica teus… 

 

Què li diries a un nou emprenedor? 

Que val més penedir-te  d’allò que has intentat fer, (encara que no surti com esperaves), que penedir-te tota la vida d’allò que sempre has volgut fer i mai has tingut el valor de tirar endavant. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *