Mireia Garcia de Kumon Granollers

Trentena entrevista de la campanya “La gent de Dalt“, aquesta vegada entrevistem a Mireia Garcia de Kumon Granollers.

Una dona exigent amb ella mateixa que no va tenir por en enjegar un nou projecte fa 5 anys, en plena crisi econòmica.

Creu que el més important és treballar en el que t’agrada i que la resta va arribant amb treball, constància i dedicació.

Coneix-la una mica més amb aquesta entrevista

entrevista la gent de dalt mireia kumon granollers

COM ET DESCRIURIES?

Pregunta complicada…responsable, treballadora, sensible, propera i empàtica amb els nens tot i que en ocasions potser una mica exigent amb mi mateixa ja que sóc bastant perfeccionista.

La gent em diu que sóc molt valenta per enjegar un projecte ara fa cinc anys i mig, en plena crisi. Sempre he estat una persona forta i quan he volgut enjegar un projecte no m’ha fet por res,  una mica de neguit no t´ho negaré, però ni la crisi econòmica ni la competència em preocupaven perque quan confies tant en un mètode d’aprenentatge que has probat amb els teus fills, visualitzes de forma positiva el teu projecte. El més important és treballar amb el que t’agrada i això se´t veu recompensat amb els somriures i avanços dels alumnes, lo altre ja va venint sol amb treball, constància i dedicació, apart d’una formació continua per part de la franquicia.

EN QUIN MOMENT DE LA TEVA VIDA VAS DECIDIR OBRIR UN NEGOCI PROPI?

Vaig estudiar  Enginyeria Industrial especialitzada en construcció i estructures, em vaig dedicar dotze anys de la meva vida a fer de cap d’obra i fent projectes d’estructures i de telecomunicacions, però tot va donar un gir quan vam començar amb la crisi econòmica que hem patit i arrel d’un ERE voluntari vaig decidir reinventar-me canviant completament el focus de la meva vida.

Els meus fills ja feien KUMON quan eren petits i veia els grans beneficis que els hi aportava el mètode.  Vaig decidir presentar-me a una convocatoria a Barcelona i després d’una exhaustiva sel.lecció em van escollir. Així que al 2.013 ja enjegava amb KUMON a Granollers.

TORNARIES A PRENDRE LA MATEIXA DECISIÓ?

Sense dubtar-ho hi tornaria, però potser hi hauria coses que ara vistes en perspectiva les hauria fet de forma diferent.

PERQUÈ A GRANOLLERS?

La meva franquicia em va donar a escollir entre dues poblacions, Sant Cugat del Vallès i Granollers. Ho vaig tenir súper clar des d´un principi: GRANOLLERS!

Jo visc a Caldes de Montbui i Granollers tot i ser una ciutat, la considero com un gran poble on la gent és molt propera i és una ciutat molt activa.

PERQUÈ LA ZONA DEL COMERÇ DE DALT?

Sincerament, és la zona que em va assignar la franquicia i ara la veritat és que  estic súper contenta amb l’ubicació.  És una zona molt tranquila,  molt propera al centre de la ciutat i on a les tardes sempre hi ha moviment de canalla per la proximitat de les escoles.

COM VALORES EL VINCLE AMB EL CLIENT?

En el nostre cas no són clients doncs treballem amb nens i nenes. Per nosaltes cada nen i nena és únic, la nostra tasca és que aprenguin a ser responsables, autònoms en el seu aprenentatge, que treballin la concentració i que sàpiguen enforntar-se a qualsevol repte que els planteji la vida.

Tenim alumnes de totes les edats  , comencem a partir dels dos anys i qualsevol nen o nena pot fer KUMON.

Els alumnes de preescolar són els ideals i KUMON és una de les millors maneres d’introduir-los a nous conceptes  ja que el seu potencial per aprendre gairebé no té limits. A la vegada, desenvolupen capacitats que els acompanyaran per la resta de la vida. A KUMON diem que fem els nens més intel.ligents.

Per qui no ho coneixi, KUMON és un mètode d’aprenentatge internacional que va nèixer al Japó al 1954, així que gairebé portem 65 anys ensenyant a nens de tot el món i no només aprenen Lectura, Matemàtiques i Anglès sinó que desenvolupen al màxim les seves capacitats i descobrim el seu potencial d’aprenentatge de forma seqüenciada, individualitzada i planificada sempre partint del punt ideal d’estudi de l’alumne, proporcionant-li habilitats acadèmiques bàsiques perque pugui gaudir a l’escola.

La importància del treball diari és la base per garantitzar l’èxit en els nivells superiors al nivell escolar. De fet, KUMON té un exel.lent material didàctic i ens  centrem la major part dels nostres esforços en l’aula en la tutorització i orientació en els nivells inicials per tal que arribin a tenir un aprenentatge autodidacta, on els alumnes tenen la capacitat per pensar per si mateixos i realitzar continguts que no han vist mai a l’escola amb gran agilitat i confiança en ells mateixos.

Sempre dic que el paper dels pares o tutors dels alumnes és clau en aquest  mètode d’aprenetatge, doncs els alumnes venen dues vegades al centre i els altres dies treballen el material programat a casa.

QUINA REACCIÓ ET SATISFÀ MÉS DELS TEUS CLIENTS?

N’hi ha moltes, però potser destacaria la dels alumnes amb cares somrients quan entren per la porta dia rere dia, aquells “ja ho tinc!” quan aprenen algun concepte que no han vist mai per ells mateixos i aquelles abraçades inesperades quan van passant els nivells de KUMON i que de forma indirecta t’agraeixen que estas fent bé la teva feina.

Una altra, és la confiança que mostren els pares amb el nostre mètode ja que en veuen els seus beneficis, tot i que de vegades sigui dur el treball constant del seu fill a casa. La major part dels pares venen referenciats per coneguts que realitzen el mètode i el “boca-orella” és la millor forma de reflectir que la feina que fas és correcte.

COM HA CANVIAT EL TEU ENTORN DE QUAN VAS OBRIR EL NEGOCI A ARA?

Des que vaig obrir ara fa cinc anys i mig realment molt!

En aquell moment pràcticament no hi tenia acadèmies al  voltant i amb el temps s’han anat instal.lant més centres d’estudi al meu voltant, cosa que fa que la zona tingui més activitat i vida. A més, m’agrada molt la meva ubicació ja que al ser un carrer peatonal darrere el Teatre Auditori és genial pels pares perque si volen poden estar fora amb els altres fills jugant amb tranquil.litat.

CREUS QUE L’ATENCIÓ AL CLIENT S’HA SUBSTITUIT PER LES COMPRES ON LINE O GRANS SUPERFICIES?

 Si ho mirem des del punt de vista educatiu crec que els mètodes d’aprenentatge on-line no garanteixen el mateix èxit que un mètode on tenim un tracte personalitzat i directe amb els alumnes i pares.

QUÈ CREUS QUE LA GENT NO SAP DELS COMERCIANTS?

L’esforç que fem per obrir diàriament el nostre negoci. Que no només són les hores d’obertura del centre per atendre als alumnes sinó que hi ha moltes hores darrere de formació i gestió de centre que no es veuen i que són necessàries pel correcte funcionament del negoci.

QUÈ LI DIRIES A UN NOU EMPRENEDOR?

Sobretot molta paciència, que tingui una actitut positiva i que confïi en allò que vol emprendre. Que  dels errors n’aprendrà i que de vegades no serà gens fàcil, però que si té paciència, constància i és una persona treballadora podrà aconseguir els seus projectes. Treballa sempre amb entusiasme!

Un bon consell és fer-se de l’Associació de Comerciants de la seva zona, doncs et sents molt recolzat i a mi m’ha aportat moltes coses positives i m’han  ajudat  en moltes ocasions.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *