Ramón Martínez (Carnisseria Cal Ramón)

Setzena entrevista de la campanya “La gent de Dalt“, aquesta vegada entrevistem a Ramón Martínez de Carnisseria Cal Ramón, amb més de 30 anys d’experiencia en la industria carnica, creu que el seu sector és un dels únics als quals no els ha afectat les compres online, ja que els seus clients són del barri i voltants, els de tota la vida.

Tothom que compra a la carnisseria està encantat amb el tracte proper i amistós. A més de la qualitat de la seva carn, això és el que fa que qui compri a l’establiment, torni sens dubte.

Coneix-lo una mica més amb aquesta entrevista.

Com et descriuries?

Persona extravertida, afable i emprenedora. Bon professional, crec que bon cap, intento ser correcte i just amb el meu equip de treball.

 

 En quin moment de la teva vida vas decidir obrir un negoci propi?

Em va arribar per casualitat, jo ja treballava en el sector i el meu cap em va oferir portar una de les seves botigues. D’aquesta manera vaig arribar a la botiga que avui en dia regento.

 

 Tornaries a prendre la mateixa decisió?

Si ho faria. Tot i que era molt jove i em vaig veure immers en portar un negoci propi.

 

 Perquè Granollers?

El motiu que  fos a Granollers és que la botiga ja estava muntada aquí. Com ja he dit abans vaig passar d’un magatzem i obrador a ser encarregat d’una botiga que posteriorment passaria a ser meva.

 

 Perquè a la zona de Comerç de Dalt?

El negoci estava en marxa i en principi només era per a substituir a un company que plegava i la botiga està on estava.

 

 Com valores el vincle amb el client?

M’agrada tenir un vincle amb el client proper i amistós. Cordial i humà. De vegades exerceixo una mica de psicòleg (guardant el secret professional).

 

 Quina reacció et satisfà més dels teus clients?

Que valorin la professionalitat i el producte que toco. Que vinguin una vegada i se sentin bé i contents amb el nostre treball.

 

 Com ha canviat el teu entorn de quan vas obrir el teu negoci a ara?

Ara farà 30 anys que vaig obrir, la clientela s’ha fet gran, ara ve gent més jove i estrangera. Els negocis del meu voltant també han anat canviant i ara el regenta personal estranger. Cosa que no m’influeix perquè cada un té la seva clientela.

 

 Quan penses en com et vols mostrar al públic, que t’agradaria que et veiessin de tu?

M’agradaria que veiés la meva implicació de satisfer i assessorar correctament als clients. Sobretot que veiessin que els dono confiança.

 

 Creus que la “atenció al client” s’ha substituït per les compres online i grans superfícies?

Crec que si, per al meu negoci no l’ha afectat. Cada vegada més, sobretot la gent més jove i sense nens prefereixen les grans superfícies al comerç de proximitat.

 

 Quins han estat els majors obstacles que has tingut de superar per arribar a  consolidar el teu  negoci?

Quant jo vaig començar amb el meu negoci fa 30 anys, vaig haver de fer front a un canvi de direcció i assumir el compromís d’augmentar el benefici per poder arribar avui dia amb la confiança que la clientela diposita en mi.

 

 Què creus que la gent no sap dels comerciants?

Que es treballa molt per tenir tot per a l’obertura diària. I això no es veu. La gent creu que amb un negoci estàs folrat de diners i no saben que avui en dia és sobreviu amb molt d’esforç.

 

 Què li diries a un nou emprenedor?

A un nou emprenedor li diria que si de veritat està disposat a treballar per una il·lusió, que es pugi al vaixell sense por, però amb constància i humiltat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *