Victor i Pilar (Party Fiesta)
Vuitena entrevista la campanya “La gent de Dalt“, aquesta vegada entrevistem als germans Victor i Pilar. Dos germans, gent divertida, de família i propers als clients es van animar a empendre el viatge gràcies a uns amics que ja eren franquiciats.
Ell aporta la part més manetes i ella la part creativa, un tàndem perfecte que fa que puguin tenir durant tot l’any una decoració del local molt divertida.
Coneix-los una mica més amb aquesta entrevista.
Com us describiuríeu?
Els dos som molt semblants, jo sóc una mica mes el «manetes» i ella la «creativa», tots dos som treballadors, propers al client, i som gent de família.
En quin moment de la teva vida vau decidir obrir un negoci propi?
Aviat farà 5 anys que obrim. Al novembre de 2013. És un negoci d’auto-ocupació familiar. Llavors les dues persones que dirigeixen el negoci estàvem sense ocupació. Uns amics, i franquiciats de la mateixa marca, ens van animar a emprendre el viatge.
Tornaríeu a prendre la mateixa decisió?
Una vegada viscut per poder valorar, pensem que si. Tornaríem a fer-ho.
Perquè Granollers?
En lo comercial Granollers és una ciutat interessant amb molta influència de les poblacions dels voltants i la marca no tènia representació. Granollers està situada aproximadament a la mateixa distància de les nostres respectives residències habituals.
Perquè a la zona de Comerç de Dalt?
Necessitàvem un local gran, ben situat, sense els alts preus dels lloguers del centre i aquesta zona complia aquests requisits.
Com valoreu el vincle amb el client?
El vincle és molt divers, però tractem que sigui el més proper possible En general, en comercialitzar amb productes destinats a la festa, sembla que el client ve amb una predisposició més positiva que si estiguéssim parlant d’un altre tipus de producte sense aquest plus.
Quina reacció us satisfà més dels teus clients?
Sempre és de valorar que et felicitin per l’aparença de la tenda, per la gran quantitat de productes als quals el client té accés, el tracte rebut o el reconeixement professional, i sobretot que es vagin amb un gran somriure.
Com ha canviat el vostre entorn de quan vas obrir el teu negoci a ara?
Forma part dels negocis una certa quota de rotació. S’han tancat molts, però també s’han oberts d’altres. Amb el pas del temps, implica que s’ha renovat tant la imatge, com l’interès del client.
Quan penseu en com us voleu mostrar al públic, que us agradaria que veiessin de vosaltres?
La proximitat a ells, que estem aquí per aconsellar-los i acompanyar-los en la seva decisió, i que al final l’hi passaran estupendament.
Creieu que la “atenció al client” s’ha substituït per les compres online i grans superfícies?
Les grans superfícies, sempre han estat. Creen una moda, passa el temps i queden desfasats.
Les compres online, doncs van guanyant adeptes. Però al final, com a comerç físic, tens el gran avantatge de permetre al client veure de prop i tocar allò que vens i sense crear una falsa expectativa com pot ocórrer a través d’una foto a la xarxa.
Quins han estat els majors obstacles que heu tingut de superar per arribar a consolidar el vostre negoci?
Segurament el finançament. Ningú t’ajuda. Si no tens, no et deixen. Si tens, doncs no ho necessites. Han de passar diversos anys per demostrar que ets solvent i, amb tot, no és fàcil.
Què creieu que la gent no sap dels comerciants?
Avui dia se sap tot, però el que potser no percebin és l’experiència pròpia de tenir una jornada laboral de 24 hores, tanques la tenda però d’una forma o una altra segueixes «obert».
Què li diríeu a un nou emprenedor?
Que lligui bé un bon finançament i, si pot, que comercialitzi alguna cosa que no sigui fàcil per certs establiments d’origen asiàtic.